TruhlaBlog - Filtrované položky podle data: září 2014
pondělí, 29 září 2014 16:20

Jak je důležité míti pracovitou ženu

Krátká satira o tom, proč je dobře, že muži nezastávají mužské role. 

Zveřejněno v Povídky

Jako vždy přinášíme s blogem ty nejčerstvější informace. Dnes byl zveřejněn program akce a proto ho s radostí sdílíme. Ještě jednou všechny srdečně zveme, těšíme se na ty, kteří už mají událost nesmazatelně zapsanou ve svém diáři. Doufáme, že dorazíte podpořit kapely a nezapomenete o akci říct svým (bývalým) spolužákům. Facebooková událost s dalšími informacemi je zde https://www.facebook.com/events/669995036400665/, program je ke stažení pod článkem nebo k přečtení po kliknutí na obrázek.

Zveřejněno v Projekty

Chimamanda Ngozi Adicheie vypráví, jak nesprávný může být pohled na určité kultury. Hlavním důvodem zkreslení je podle ní "single story", tedy že vyvozujeme špatné závěry jen z jednoho zdroje. V případě tohoto fascinujícího TED talku je zabíháno do velkých detailů, ale protože je Adichie skvělá vypravěčka, není problém udržet pozornost až do konce.

Zveřejněno v Kultura
pondělí, 22 září 2014 21:07

Co zhlédnout

Zveřejněno v Recenze
neděle, 21 září 2014 18:33

Studenti čtou a píší noviny

Máme tu pro vás zadání prvního tématu podzimního kola projektu Mladé Fronty Dnes Studenti čtou a píší novinyJak si jistě vzpomínáte, jarní kolo se nekonalo (TruhlaBlog výpadek bleskově nahradil vyhlášením vlastních témat). Podle našich supertajných interních informací to bylo proto, že nový majitel skupiny Mafra, do níž MFD patří, Andrej Babiš vyhodnocoval, zda se projekt marketingově vyplatí - a evidentně došel k názoru, že posílat noviny do Truhly a dostávat za ně články od našich současných i budoucích žurnalistických es se vyplatí!

Zveřejněno v Projekty
neděle, 21 září 2014 16:32

Jídlo ze školní jídelny 15.-19.9.

Foodblog je zpět!

Zveřejněno v FoodBlog
pátek, 19 září 2014 18:53

Sezóna začala!

Není tomu ani týden, co se mi do rukou dostaly lístky na první dvě představení vybrané Klubem mladého diváka. A že bylo z čeho vybírat. Představení Slapstick Sonata v La Fabrika, Malý princ ve Viole, EKG v Divadle Archa, Ohlušující pach bílé na Nové scéně nebo Poslední z Haussmanů v Divadle na Vinohradech.

Zveřejněno v Klub mladého diváka
pátek, 19 září 2014 18:23

Malováno ústy

Během tohoto týdne dorazila do redakce jedna netradiční zpráva. Byla to pozvánka.

Zveřejněno v Projekty
pátek, 19 září 2014 01:13

Skotsko a boty - 19.9.2014

Hnán touhou napravit všemožné křivdy, které jsem svým spisovatelským neumem učinil a také referendem o nezávislosti Skotska, které vrcholí právě v těchto hodinách, rozhodl jsem se napsat krátkou glosu o tom, v čem je odtržení Skotska nebezpečné pro naši školu. 

Zveřejněno v Deník truhláře
neděle, 14 září 2014 21:23

Jídlo ze školní jídelny 8.-12.9.

Foodblog je zpět!

Zveřejněno v FoodBlog
Strana 1 z 2

Kontakt

Máte dotaz, stížnost, nabídku nebo nám chcete jen napsat svůj názor? Nyní máte možnost. Pište přímo šéfredaktorovi na mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na facebookovou stránku www.facebook.com/ttruhlablog.

Login

Vyhledávání

Go to top