TruhlaBlog - Filtrované položky podle data: říjen 2014
čtvrtek, 16 říjen 2014 20:20

Čím nakrmit žárovku?

Každé ráno mě vyjma stolního budíku na baterky probouzí ještě ten elektronický, co mám v telefonu. Mívám tam nastavené „inteligentní upozornění“ (zvuk zurčejícího potůčku a zpěv ptáků), to aby se mi vstávalo lépe. Stejně tolikrát zaspím.

Zveřejněno v Vaše úvahy
čtvrtek, 16 říjen 2014 17:30

Studenti čtou a píší noviny 3

Jdeme do finále! Máme pro vás poslední podzimní téma projektu Studenti čtou a píší noviny...

Zveřejněno v Projekty
čtvrtek, 16 říjen 2014 04:01

Vsaďme na alternativní zdroje

Způsoby využívání alternativních energetických zdrojů se neustále zdokonalují, jsou čím dál praktičtější a levnější. Vymýšlí se nové cesty, jak „čistou“ energii začlenit do každodenního života. Ale zdá se, že ani neustálý pokrok v technologiích spolu s primární výhodou zdrojů této energie; tedy tím, že jsou čisté a obnovitelné, nestačí k tomu, aby se výrazně více podílely na procentech spotřeby. Největší podíl má stále energie získávaná z fosilních paliv; uhlí, zemního plynu a ropy.

Zveřejněno v Vaše úvahy
středa, 15 říjen 2014 16:03

Máme dostatek energie? Posviťme si na to!

Je brzké ráno, zvoní budík na mém plně nabitém mobilu. Vstávám, na mobilu zapínám wi-fi přijímač, abych se připojil k celoročně běžícímu wi-fi routeru. Venku je ještě tma narušována pouličním osvětlením a nezbývá, než si rozsvítit. V tu chvíli se hlásí mobil, protože se právě stáhly maily a novinky z chlazených serverů poskytovatelů. V kuchyni dám ohřívat vodu na čaj, otevřu lednici, která mě bouchne do očí ostrým osvětlením. Sním dlouho chlazené jídlo a použité nádobí ukládám do myčky nádobí, kterou pustím, abych měl vše v poloprázdné myčce na večeři čisté. Po vyčištění zubů elektrickým kartáčkem si pustím hudbu do sluchátek pro zpříjemnění rána a zamykám být s aktivovaným bezpečnostním alarmem.

Zveřejněno v Vaše úvahy
sobota, 11 říjen 2014 16:27

Designblok

V úterý jsme navštívili se seminářem výtvarné výchovy jednu z expozic dlouho očekávané výstavy Designblok. Jak již jistě víte, na této výstavě najdeme nejmodernější designové vymoženosti a nejnovější kolekce vybraných módních návrhářů.

Zveřejněno v Projekty
pátek, 10 říjen 2014 19:45

Jídlo ze školní jídelny 6.-8.10.

 

Poslední tři týdny byly poněkud krušné, a proto přidávám alespoň foodblog z tohoto týdne, i když ne úplný. Příjemnou zábavu!

Zveřejněno v FoodBlog
středa, 08 říjen 2014 12:53

O dokonalosti

Pokusil jsem se o krátký fejeton, jelikož mi už tohle téma chvilku vrtalo v hlavě.

Zveřejněno v Vaše úvahy
středa, 08 říjen 2014 08:05

Fotky z Truhlafestu

Z oslav 20 let znovuzaložení našeho gymnázia přináší Truhlablog fotky od našich skvělých fotografů. Čtveřici fotografů tvořili Lucka Nepovímová, Viki Jahodová, Julča Vaculínová a Jirka Brabec. Reportáž je k přečtení taktéž zde na blogu.

Zveřejněno v Projekty
neděle, 05 říjen 2014 16:07

Krátký report z Truhlafestu

Zábava musí být, a proto jsem vyrazil na Truhlafest, abych zjistil, jestli se tohoto pravidla držíme i na školních akcích. 

Zveřejněno v Deník truhláře
pátek, 03 říjen 2014 16:03

Válka ve 3. tisíciletí

V rámci projektu Studenti čtou a píší zveřejňujeme články, které pro 1. kolo projektu studenti napsali. (poznámka redakce)

Zveřejněno v Vaše úvahy
Strana 2 z 3

Kontakt

Máte dotaz, stížnost, nabídku nebo nám chcete jen napsat svůj názor? Nyní máte možnost. Pište přímo šéfredaktorovi na mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na facebookovou stránku www.facebook.com/ttruhlablog.

Login

Vyhledávání

Go to top