Co zhlédnout

Trocha klasiky nikdy neuškodí aneb Michael Bay bez robotů

Určitě už všichni správní fanoušci filmu víte, o čem je řeč… Ne, není to Armagedon, jedná se o velice známy a na dnešní poměry starší film Skála.

Bezkonkurenční akčňák se skvělou vizuální stránkou, trochu opráskáným, ale přesto skvělým scénářem, kterému dominuje bývalý agent 007 Sean Connery a v tu dobu ještě mladá a vycházející skorohvězda Nickolas Cage. V tomto směru se nezapomnělo ani na záporáka, kterým je už bohužel méně známý a nedoceněný Ed Harris, který má ale situaci vždy pevně v rukou.

A proto vás prosím zavzpomínejte na staré čase, vytáhněte svůj VHS přehrávač a užijte si tuto klasiku po dlouhé době naplno.

Hodnocení 70 %


Název: Skála
USA Rock, The
Žánr: Akční / Thriller / Dobrodružný
USA, 1996, 136 min
Režie: Michael Bay
Scénář: David Weisberg, Douglas Cook, Mark Rosner
Kamera: John Schwartzman
Hudba: Hans Zimmer, Harry Gregson-Williams, Nick Glennie-Smith
Hrají: Sean Connery, Nicolas Cage, Ed Harris, John Spencer, David Morse, William Forsythe, Michael Biehn, Vanessa Marcil,

 

Co je pro nás Slunce?

Tuto otázku se budou pokoušet zodpovědět vědci a kosmonauti na palubě vesmírné lodi Icarus 2, která se snaží probudit vyhasínající slunce. Vizuálně na jedna plus (1+) zpracované sluneční orgie vám přináší britský režisér Danny Boyle (Trainspotting, Trans, 128 hodin)

V hlavních rolích se vám představí Cillian Murphy, Chris Evans a pár dalších, jejichž jména neznám ani já. Na to, že byl film poměrně nízkorozpočtový, ukázal toho hodně – originální vesmírnou loď, protisluneční skafandry, boží soundtrack a ze všeho největší Slunce.

Filmu bohužel musím vytknout dvě věci. Jedna je postava vyskytující se v poslední třetině filmu, která dojem trochu kazí, ale skvěle zapadá, druhou věcí je, že v průběhu sledování mi došlo, že film neskrývá žádnou myšlenku, no a na konci mi to bylo vlastně úplně jedno. 

Hodnocení 75 %


Název: Sunshine
Žánr: Dobrodružný / Sci-Fi / Thriller
Velká Británie / USA, 2007, 107 min
Režie: Danny Boyle
Scénář: Alex Garland
Kamera: Alwin H. Kuchler
Hudba: John Murphy
Hrají: Chris Evans, Cillian Murphy, Rose Byrne, Michelle Yeoh, Hirojuki Sanada, Troy Garity, Cliff Curtis, Mark Strong, Benedict Wong, Paloma Baeza, Chipo Chung

Ohodnotit tuto položku
(2 hlasů)

Jáchym Bareš

hrdý, sedmnáctiletý, Pražan

Nejnovější od Jáchym Bareš

Zanechat komentář

Ujistěte se, že zadáte požadované informace, tam kde je vyznačeno (*). Kód HTML není povolen.

Kontakt

Máte dotaz, stížnost, nabídku nebo nám chcete jen napsat svůj názor? Nyní máte možnost. Pište přímo šéfredaktorovi na mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na facebookovou stránku www.facebook.com/ttruhlablog.

Login

Vyhledávání

Go to top