Skotsko a boty - 19.9.2014

Hnán touhou napravit všemožné křivdy, které jsem svým spisovatelským neumem učinil a také referendem o nezávislosti Skotska, které vrcholí právě v těchto hodinách, rozhodl jsem se napsat krátkou glosu o tom, v čem je odtržení Skotska nebezpečné pro naši školu. 

Každý jistě ví, že referendum o nezávislosti Skotska není jen o hrdosti, ropě a velké spoustě whisky, ale také o dynamitu, který má strhnout vlnu dalších referend v regionech, jako je Lombardie či Katalánsko. V čem se ale skýtá ono nebezpečí pro celou společnost?

Samozřejmě může dojít k destabilizaci NATO, ohrožení evropské ekonomiky nebo vystoupení Británie z EU, ale co je nejhorší, zvedá to velkou vlnu liberalismu. Když lid dostane možnost něco zvolit, vždycky to posílí všeobecné povědomí o tom, čemu říkáme demokracie. Liberalismus je právě to, co nás může ovlivnit nejvíce. 

Už alespoň jednou každý zažil, jak chodbou v prvním patře jakoby prořízl hlas ozamující nešťastníkovi s botami, že se má zout. Každého v tomto případě napadlo, že musí existovat způsob, jak to změnit.

V tuto chvíli je třeba se ptát: „Odtrhne-li se Skotsko od svých Britských utlačovatelů, dostaneme novou naději k tomu, abychom problém s botami změnili?“ Naštěstí však neexistuje humánější způsob než občanská revolta, aby se tohoto kroku dosáhlo, a proto se zatím těm liberálním a demokratickým nepříjemnostem u nás vyhneme.

 

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Zanechat komentář

Ujistěte se, že zadáte požadované informace, tam kde je vyznačeno (*). Kód HTML není povolen.

Kontakt

Máte dotaz, stížnost, nabídku nebo nám chcete jen napsat svůj názor? Nyní máte možnost. Pište přímo šéfredaktorovi na mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na facebookovou stránku www.facebook.com/ttruhlablog.

Login

Vyhledávání

Go to top