5 důvodů, proč je dobré dostat rozvrh pozdě - 31.8.2014 Doporučený

Když člověk nedostane rozvrh dvanáct hodin před začátkem školy, začne přemýšlet nad tím, jaká negativa to má. Ale co ta pozitivní stránka věci?

Mnozí z vás jistě přemýšleli nad tím, jak bude vypadat letošní rozvrh. A to nejen kvůli tomu, abychom věděli, jaké učitele budete mít, kolik hodin denně budete mít, nebo abychom si mohli zorganizovat naše mimoškolní aktivity. V žádném případě nechci tvrdit, že mě tyto problémy také nezatěžují, nebo že následující pozitiva převažují nad negativy. Osobně jsem zastáncem názoru, že rozvrh je lepší mít dříve než později.

Prvním důvodem je určitě nervozita. Můžete si myslet, že právě to, že rozvrh máte vám od nervozity pomůže, pravdou ale je, že dokud rozvrh nemáte, můžete prostě mávnout rukou a tvrdit, že jsou furt ještě prázdniny. 

Dalším důvodem je duch dobrodružství. Každý může být dobrodruhem, když má mapu a za pět minut začínající hodinu, ale to pravé dobrodružství zažijete, když onu mapu, čili rozvrh, nemáte. 

Třetí důvod nemůže být nic jiného než tradice. Koneckonců ještě nikdy se nám nestalo, že bychom dostali do rukou dlouhodobě platný rozvrh dřív, než v druhé polovině prvního zářijového týdne. Každá škola si musí vytvářet určitý folklór, aby si pak měli o čem absolventi povídat na třídních srazech. 

Čtvrtým důvodem musí být trénink improvizace, "time managmentu" a odhadu. Právě kvůli učení do školy chodíme, ne? A jak jinak se naučit těmto věcem lépe, než právě v praxi! Navíc vám to pěkně zocelí nervy!

Pátým a tudíž posledním důvodem, proč je dobré dostat rozvrh pozdě, je to, že je rozvrh bezchybný a perfektně vyvážený, protože si na něm vedení školy dalo tolik práce. Například během školního roku se rozvrh změní třeba jen šestkrát nebo sedmkrát a to třeba jen kvůli úplným maličkostem, jakože učitel má naráz učit dvě třídy. 

To je z našich důvodů úplně vše! Přejeme pevné nervy a hodně úspěchů do nového školního roku!

Ohodnotit tuto položku
(6 hlasů)

Zanechat komentář

Ujistěte se, že zadáte požadované informace, tam kde je vyznačeno (*). Kód HTML není povolen.

Více z této kategorie:

Kontakt

Máte dotaz, stížnost, nabídku nebo nám chcete jen napsat svůj názor? Nyní máte možnost. Pište přímo šéfredaktorovi na mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na facebookovou stránku www.facebook.com/ttruhlablog.

Login

Vyhledávání

Go to top