Od 18. do 28. června se v Praze koná Pražské Quadriennale, výstava světového divadla a scénografie. Se třídami kvintou A a kvintou B jsme získali možnost jednak si prohlédnout expozice v Kafkově domě, jednak se do této výstavy i sami zapojit úpravou a vyzdobením starých deštníků, které jsou nyní umístěny v prostorách galerie GUT. Do budoucna se počítá s jejich umístěním do prostoru schodiště v budově našeho gymnázia.

Já se loučím

Ve středu 10. června tomu bude přesně rok a sedm měsíců, co je Truhlablog na světě. Neškrtám si v kalendáři dny, to si nemyslete, ale přece jen to musím hodnotit jako skvělé období svého života.

Vše se ale mění. A i já odcházím z čela blogu. Možná si ti pozornější čtenáři všimli, že už od začátku dubna je gatekeeperem Honza Mazel a o náš facebook se stará Kristýna Pončáková. 

Každý, kdo se alespoň trochu zajímá o maturity, ví, že to nebylo naposledy před dvěma tisíci lety, co Jidáš někoho zradil. Přesto však existuje pět důvodů, proč právě za Jidáše můžeme být rádi. 

Přinášíme poslední maturitní video, které zaznamenává herecké působení pana učitele Týče.

Milí Truhláři,

přinášíme poslední příležitost zapojit se do jarní části projektu Mladé fronty Dnes "Studenti čtou a píší noviny". Tentokrát redakce MFD nabízí téma "Národní bohatství" a pro inspiraci dodává následující: 

Saúdští Arabové a Norové mají ropu, Švýcaři pečlivost hodinářů a přesnost bankéřů, Tahiťané krásné pláže a Číňané pracovité lidi. I když jde o značně zjednodušený pohled, každý národ se snaží nějak pojmenovat své „národní bohatství“, které pak cíleně rozvíjí. Jaké bohatství má podle vás Česko? „Zlaté české ručičky“? Nejlepší pivo? Uran a uhlí v podzemí? Nebo něco jiného?

 

Strana 1 z 34

Kontakt

Máte dotaz, stížnost, nabídku nebo nám chcete jen napsat svůj názor? Nyní máte možnost. Pište přímo šéfredaktorovi na mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na facebookovou stránku www.facebook.com/ttruhlablog.

Login

Vyhledávání

Go to top