Adam Sládek

Adam Sládek

Jeden z krátkých TED talků, který stojí za to vidět "jen pro zajímavost". Johnny Lee ukazuje dvě vychytávky z jeho dílny, které můžou být prototypy pro zajímavé projekty.

Chimamanda Ngozi Adicheie vypráví, jak nesprávný může být pohled na určité kultury. Hlavním důvodem zkreslení je podle ní "single story", tedy že vyvozujeme špatné závěry jen z jednoho zdroje. V případě tohoto fascinujícího TED talku je zabíháno do velkých detailů, ale protože je Adichie skvělá vypravěčka, není problém udržet pozornost až do konce.

Hans Rosling a jeho statistiky, to je nerozlučná dvojice. Na blogu už najdeme odkaz na TED talk s názvem Náboženství a nemluvňata. Jejich společný autor, Hans Rosling, představuje neuvěřitelné statistiky, které si většina z nás ani neuvědomuje. Popisovat je zde vlastními slovy by asi bylo zbytečné, lepší je kouknout na tento kvalitní dvacetiminutový TED talk.

Je sobota odpoledne, tak bychom si mohli dát nějaké lehčí téma.

Mladá Sarah Kay v tomto talku z roku 2011 ukazuje, jak se z naivní holky stala zakladatelka klubu V.O.I.C.E. Svůj dokonalý projev obohacuje dvěma básničkami.

David Gallo v pěti a půl minutách ukáže to nejzajímavější, co v oceánu žije. Popravě jsem o ničem takovém doposud nikdy neslyšel. Ale myslím, že jsem nebyl sám. Proto tento talk velmi doporučuju.

Aby byly informace o výstavě ARTROK v truhle kompletní, nesmí chybět ani toto video. Myslím, že to je opravdu kvalitní reportáž ve dvou minutách.

http://www.youtube.com/watch?v=ljMyg_O3pec

Truhlablog přináší fotky z výstavy ARTROK v Truhle. Fotky z příprav nafotila Sára Schlitzová a Šárka Dumbrovská a fotky z vernisáže jsou z archivu Galerie 1. Na facebookové stránce Galerie 1 (https://www.facebook.com/galerie1cz) lze najít i další fotografie a informace. V nejbližších dnech se můžete těšit i na propracovanou reportáž.

Jako vždy přináší Truhlablog fotky. Tentokrát z exkurze do Mladé fronty a dalších spojených redakcí, kde fotila Sára Schlitzová.

Truhlablog přináší pár fotek z příprav výstavy ARTROK v truhle. Pokud se vám líbí, doražte na výstavu do Štěpánské. Vernisáž se koná 28.5.2014 v 18:00. Videopozvánka je zde: http://www.youtube.com/watch?v=JUUX7nGSXtQ

Truhlablog přináší video, které Prague LSL team reprezentovalo v Dublinu. O bezchybný střih se postaral Vojtěch Poříz.
Strana 7 z 14

Kontakt

Máte dotaz, stížnost, nabídku nebo nám chcete jen napsat svůj názor? Nyní máte možnost. Pište přímo šéfredaktorovi na mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na facebookovou stránku www.facebook.com/ttruhlablog.

Login

Vyhledávání

Go to top